Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2008 15:07 - И Пирински сит, и медиите цели. Засега
Автор: gecheva Категория: Политика   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
0



И Пирински сит, и медиите цели. Засега

Централният вход на парламента ли е най-подходящ за пресконференции?

Евелина Гечева

Деликатно нещо е рейтингът. Особено на институция като Народното събрание. Спаднал веднъж, много трудно може да се вдигне. Дори ако Георги Пирински осъществи замисъла си да премести трибунката за изявления от десния кулоар във фоайето пред централния вход.

Явно замисълът е хем господин председателят да остане цял и необезпокояван, хем медиите да имат достатъчно пространство. Нещо като реми – засега.

От създаването си тази трибунка стои в левия кулоар, доста близо до председателския кабинет. Но Пирински е първият шеф на парламента, комуто тя пречи. Преместването й обаче му докара голяма беля. Тогава журналистическата навалица ще му се вижда като бял кахър.

Интериорните решения не са най-силната страна на почитаемия господин председател. Последната идея, която лансира в сряда, може да го вкара в нови главоболия. Воден от нежеланието си да вижда медии, той май забравя, че през централния вход минават, макар и не всеки ден, доста официални лица – делегации, държавни глави и все от този порядък гости.

Представете си следната ситуация. Речовит опозиционен депутат емоционално обяснява от новото място на трибунката поредната пленарна драма. Оператори и репортери са скупчени, почти накацали един върху друг и жадно попиват подробностите. В същото време безупречно изглеждащи дипломати се натъкват на тази шарена тумба народ, която дори не ги удостоява с вниманието си.

Ще се наложи в такива случаи да се ограничат медийните изяви на депутатите. Но дали те ще са съгласни? Могат ли да отминат горещ парламентарен момент и да информират медиите за своите становища по-късно, само защото през главния вход влиза или излиза делегация?

Ходът на парламентарния шеф вероятно е логичен по собствените му представи. Желанието му било да даде на медиите повече пространство. Засега – в южното фоайе, скоро може и на площада. Е там ако отидат, с този парламент ще е свършено. По интериорни причини.

Вестник "Политика", 29.02.2008



Тагове:   медиите,   сит,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gecheva
Категория: Политика
Прочетен: 195721
Постинги: 174
Коментари: 108
Гласове: 845
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930