Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2013 18:03 - Луи XIV огря и матурите
Автор: gecheva Категория: Политика   
Прочетен: 1218 Коментари: 0 Гласове:
0



Защо Бойко Борисов не носи часовник? Защото той решава колко е часът. Този виц вече остаря, но ситуацията си стои същата.  Ако някой все още не е разбрал - един човек командва всичко в държавата. От енергетиката до матурите. И намира това за нормално.

В деня преди зрелостните изпити до края на работното време на сайта на просветното министерство стоя съобщението, че в Перник изпитът ще се проведе по предварителния график. Самият министър потвърди това пред няколко телевизии. От пресцентъра на ведомството отричаха да има някаква, макар и малка вероятност да има пренасрочване.

В много късните вечерни часове стана ясно, че премиерът е взел друго решение. Видял е напуканите училищни стени, видял е как децата спят в колите и е обявил – изпитите се отлагат. Прокраднаха се коментари, че премиерът е взел това решение спонтанно, повлиян от непосредствените си впечатления. Да, такова бедствие би впечатлило всекиго. И вероятно решението е било правилно. Въпросът е дали трябва да се съобщава от премиера, а не от ресорния министър? И не става ли вече нашият премиер прекалено широкоспектърен?

Подобна новина би следвало да се съобщи или от министерството, или от районните инспекторати по образование. Но не. Премиерът-слънце реши, че и това е негова работа. Както, впрочем, всичко останало.

Пернишките деца наистина бяха подложени на силен стрес. Въпреки обявеното бедствено положение министърът не искаше да отменя матурите. Вероятно един от аргументите му е бил в това, че софийските деца не бяха по-малко стресирани. За тях матурата се проведе без никакво отлагане.

Така министър Игнатов изпадна в неловката ситуация да съобщи нещо, което часове след него премиерът еднолично отмени. Човек би се запитал дали пък петолъчката не се е повредила от труса и изобщо говори ли си премиерът с министрите? Пита ли ги, преди да съобщи нещо по техните ресори? Уважава ли ги поне малко? Или са просто неговите хора, които Той е взел и Той ще подмята, както намери за добре.

Не че в МОМН всичко е както трябва. Невярното съобщение, че в Перник няма да се отлагат матурите, стоя в сайта на ведоството до обяд на следващия ден, след като премиерът се намеси. Така и не стана ясно как точно са информирани учениците и родителите за отлагането. Това е или пропуск поради извънредната ситуация, или обикновено нехайство. Докато намесата на премиера-слънце все още отеква като звучен шамар по един министър.

Как хората да уважават министрите, когато самият премиер не ги уважава?  Самите те си мълчат и ние знаем защо. Замръзналите мамути под леда не са там случайно, те са се опитвали да избягат от Бойко Борисов.

Евелина Гечева
29.05.2012 г.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gecheva
Категория: Политика
Прочетен: 194599
Постинги: 174
Коментари: 108
Гласове: 845
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031