Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2013 17:58 - Со керес у наш’те храсти, бе ЦРУ?
Автор: gecheva Категория: Политика   
Прочетен: 2817 Коментари: 1 Гласове:
-1



ЦРУ ще види голям зор, пък и МОСАД, и КГБ, ако им се наложи да разследват родни ромски барони. Оказва се, че те си гововорят на кардарашкия диалект на циганския език, който се разбира само от експерти. И от самите кардараши, евентуално. Така телефонните им разговори стават по-кодирани от вътрешните комуникации на Пентагона.

Изслушването на СРС-тата по делото срещу Цветелин Кънчев потвърди отдавнашната хипотеза, че Якудза и Коза ностра могат пасти да ядат. Нашите донове ги слагат в малкия си джоб. Говорят си на кардарашки и съдебният състав не вдява за какво иде реч.

Стигнало се дотам, че самият подсъдим разяснил що за диалект е ползван. И просветил съдийството по отношение на това, че въпросният диалект има 3 подкаста. В крайна сметка съдът решил да назначи комплексна експертиза, която да провери автентичността на записите (винаги може да се направи някое менте с четене на текст отзад напред или с друга секретна уйдурма). Ще се търси и преводач, а дори и помощ от БАН.

След като българските власти изпитват такова затруднение, смятайте какво приключение биха били СРС-та на кардарашки за чуждите служби. Да ги видим тогава как биха се справили. Лесно е, когато преследваните си говорят на английски. Или на арабски. Че и китайският не е проблем – милиард и половина го говорят. Но калрдарашки? Аааа, со керес у наште храсти, бе ЦРУ? Ай сиктир, плийз.

Малко се знае у нас за този дял от ромския етнос. Повечето публикации го обвиват в тайнственост. Немалко легенди има и за кардарашките пищни погребения, и за златни съкровища, и за властта на фамилиите. Едва ли всичко е вярно, но че повечето богати цигански барони са кардараши, е факт. Каста, съсловие или както и да го наречем, този елемент от родния пъзел винаги е бил доста колоритен. И винаги намира с какво да привлече вниманието. Включително това на службите.

Теорията и практиката на българо-циганските преводи е синтезирана в следния виц. Циганче свири на цигулка в подлез. Спира до него впечатлен минувач: "Ей, браво, страхотно свириш, направо си Паганини!". Цигането се намръщило: "А ти па си мноо убаф!"

Случката с кардарашките СРС-та навява и други мисли. Прословутите 100 милиона, отделени за подслушване преди година и нещо, вероятно с днешна дата са в същия размер. Е, за тези пари, питам се, не може ли да се намери един натурален кардараш да превежда СРС-тата на Дон Цеци? Щото на БАН не се дават толкова пари. А от време на време май всички опират до БАН. Я за експертиза, я при потоп, я при земетресения.

Защо ли питам. Проблемът си е на БАН.
Евелина Гечева
26.04.2012 г.



Гласувай:
0



1. grigorsimov - Тези, които трябва, много добре знаят, какво си говорят циганските барони
07.05.2013 19:22
Извадка от показанията на видния болшевишки деец - диктатора на Украйна - Кръстьо Раковски, с истинско еврейско име Хаим Рейковер, издадени в книгата "Червената Симфония":
..."Самият той евреин, Дизраели бил създание на Ротшилд и е описан от него (от Ротшилд) в книгата "Сидония". Сидония бил мултимилионер и контролирал шпионите, масоните, карбонарите, криптоеврите, ЦИГАНИТЕ (!), революционерите и така нанатък. Изглежда ли като фантастика? Като един съвременен Фантомас. Но е доказано, че Сидония е обобщен портрет на синовете на Ротшилд"...
(по-скоро - на единия от тях!)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gecheva
Категория: Политика
Прочетен: 195731
Постинги: 174
Коментари: 108
Гласове: 845
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930