Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2008 13:34 - Ще протестира ли опашката за тойоти?
Автор: gecheva Категория: Политика   
Прочетен: 1875 Коментари: 2 Гласове:
0



Ако опозицията иска да й вярваме, да беше се лишила от лятна почивка

Евелина Гечева

Осемдесет и четиримата народни представители, които подкрепиха вота на недоверие към правителството, направиха грешка. Хубаво е, че искат да свалят поредния мразен, некадърен и корумпиран кабинет. Но очевидно не знаят как или не могат да го направят.
Ако толкова държаха на принципите, в които искат и ние да повярваме, трябваше да подкрепят предложението за лишаване на депутатите от ваканция. Или поне за нейното редуциране - все пак никой в държавата не почива 40 дни. С изключение на починалите в другия смисъл.
Наесен - с песен, септември ще бъде май. Сиреч, време за бунт. Дотогава обаче има доста време. Много морета ще види българинът, който отдавна се е простил с дисагите и пълни джобовете на туроператорите. Купува и по света имоти, не само у нас.
Карат го да протестира, но той се е наредил на опашка за тойоти и хич не му пука кой крадльо ще го управлява. Гледа да има пари за ипотеката и за лизинга, защото това са си сериозни неща и ако не внимаваш, могат и чрез тях да те поокрадат. "Индъстри уоч" няма да си измисля - с 23% сме по-заможни в сравнение с миналата година.
Е, ще се премести ли опашката за тойоти между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 да блъска тенджери? Надали.
По площадите бяхме преди двайсет години. Скачахме, пяхме и плакахме. През това време едни други лица тихо, но отчетливо забогатяха. Сега на митинг могат да бъдат изкарани само пенсионерите, но без онази част, която дава по два-три имота под наем. Значи, по-бедните. Те обаче живеят далеч от жълтите павета и няма кой да им плати пътя.
Други потенциални протестиращи са наивниците, които си мислят, че като махнем това правителство, със следващото ще цъфнем и вържем. А откъде ще ги вземем такива честни и кадърни управници, не е ясно. За последните 20 години си избираме все мошеници. Сигурно генът ни е такъв, но това едва ли може да се промени с помощта на евродоклади.
Ако парламентът беше поработил още малко, ситуацията вероятно щеше да се избистри. Щеше да има възможност за още опозиционни ходове, за стиковане и преговори. А може би и за показване на конкретни примери за това кой какви европари е откраднал. И как точно.
Последното сигурно е много трудно. Кофти би било да разкриеш схеми, по които и твоите хора ще трябва да се хранят, ако случайно вземеш властта. Затова аудиторията не бе запозната в детайли, а само призована към бунт. Срещу това мразено, некадърно и корумпирано правителство. Поредното.

Вестник "Политика", 1-7 август, 2008 г.



Тагове:   Опашката,


Гласувай:
0



1. slavuncho - Не мисля, че са направили грешка.
01.08.2008 15:46
Те не искат да свалят поредния ... кабинет. Те искат да си починат - далеч от нашите очи, да се подготвят за есента - на спокойствие, да получат инструкции - от когото трябва. Ще избутат мандата до края - заедно. Грешка - за тях, ще бъдат предсрочни избори. Не знаят кой ще се дореди до парламента отново, а недореждането у нас е равносилно на политческа и, което е по-страшно - икономическа смърт. За какво да се борят друго. В България след 1989 г. не е имало и няма политически партии, няма ляво и дясно като "теория и практика", както се казваше навремето. Имаше Дертлиев, Савов и още няколко динозавъра, които бяха повярвали, че нещо става, че нещо се променя - не би.
Та така. За това си мисля, че никой няма да си наруши рахата - нито политиците, нито избирателите, които все още, заради нещо си, гласуват.
Остана Сидеров, който се пъчи като петленце насам-натам - така и ще го запомним. Остана Б.Б., който поради глупост, или поради алчност, или поради "братски съвети" се е взел на сериозно. А, може би, и поради трите...
Поздрави :)
цитирай
2. eien - Поредното и
01.08.2008 17:30
предпоследното! След това - няма!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gecheva
Категория: Политика
Прочетен: 195625
Постинги: 174
Коментари: 108
Гласове: 845
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930