Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2013 18:12 - Дръж се, ООН, умнотията иде!
Автор: gecheva Категория: Политика   
Прочетен: 1260 Коментари: 0 Гласове:
0



Ръководните кадри на новите партии много често са стопроцентови недоразумения. Дали поради факта, че предимно кариеристи напират за напредък по партийна линия, или заради естеството на всеки партиен подбор - да се отсяват преданите, а не способните, но положението е драматично.

Ако навремето се смеехме на Нейчо Неев, днес той изглежда като един титан на мисълта. Дори Нина Чилова стои някак аристократично и дори извисено на фона на попълненията от партията на Меглена Кунева.

Някакво иначе симпатично девойче, Ива Йорданова, иска да стане министър на културата. Заяви го на самия им учредителен форум, без майтап – от видеостената. Нищо лошо, само дето в нейно лице нейчонеевщината изглежда като детската болест на българската политическа зоология.

Та това момиче ходило при Слави Трифонов на танцов конкурс. Видеото може да се гледа безплатно в интернет и е доста забавно. От диалога между двамата разбираме твърде много за бъдещия ни кандидат-министър. Върнала се от Щатите, защото загубила право да пребивава там, иначе нямала такова намерение. „По-дългосрочните ми мечти са свързани с по-глобални цели и идеи, най-вече работа в ООН, където съм стажувала няколко пъти и където надявам се в дългосрочен план ще бъда отново“. Дотук добре, но водещият решава да попита с какъв екип се представя България  там – нещо, за което по принцип можеш да си информиран и без да си бил на стаж в ООН. “Честно казано, нямам представа. За щастие или за нещастие, съм имала възможност да комуникирам с дипломати от доста други държави и повече с по-млади хора, които се занимават в сферата на е entrepreneurship ... не знам как да го кажа на български“.

Очевидно девойката доста дълго е комуникирала с щатското предприемачество, та чак се е загубила в превода. Но Слави спазва добрия тон и я хвали: „Браво, ти си много умно момиче“. На което тя отговаря:“Благодаря, ако в това се измерва умнотията“. Дааа, и умност би могло. Умопомрачителна при това. Хаирлия да им е в ООН, както се казва.

Момичето с този безценен експириънс води уроци по танци, вероятно някъде в София. И показва един танц, който препоръчвам на ценителите да не гледат. Нещо като лазене на четири крака с тромави въртеливи движения на задните части.  Слави я прекъсва, защото публиката му е скъпа, все пак.

Но за политиката дали ще има кой да я прекъсне?

Госпожа Кунева е човек със сериозни амбиции, но подборът й сериозно куца. Всички знаем, че трудно се намират чисто нови кадри. Знаем и това, че привличането на младежи към обществени, политически и управленски каузи е важно. Но нека все пак да имаме малко уважение към тези занимания. Нека летвата да е малко по-висока.  Поне да знаят младежите кое как се казва на български език и да не смесват поклащането на ханша с политиката. Че аман от него вече, наистина.

Евелина Гечева
02.07.2012 г.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gecheva
Категория: Политика
Прочетен: 195645
Постинги: 174
Коментари: 108
Гласове: 845
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930